FOREDRAG

Kogt spaghetti i en jacuzzi

Kogt spaghetti i en jacuzzi

Proteinkrystallografien har betydet, at vi har kunnet få et klart billede af proteinmolekylernes 3D struktur. Med den information i hånden kunne man, i vidt omfang, udlede mekanismerne bag de processer, proteinerne varetager.

Krystallografien havde dog en pris. Omkring 30% af alle proteiner antager ikke en veldefineret struktur. De opfører sig snarere som kogt spaghetti i en jacuzzi. Krystallograferne havde misset noget. Måske var vi blevet blinde for alt det, der ikke kan krystalliseres.

Min forskning drejer sig om disse “intrinsically disordered proteins” IDPer. Hvilke roller har de? Hvordan fungerer de? Og størst af alle spørgsmål: Hvad kan de, som foldede proteiner ikke kan – hvorfor findes de overhovedet?

Infoboks:

Kogt spaghetti i en jacuzzi

Dato: 14. Nov 2022
Tidspunkt: 19:30-22:00

Foredragsholder: PostDoc Johan Gotthardt Olsen
Institution: Biologisk Institut, Københavns Universitet
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.