FOREDRAG

Power-to-x og fremtidens energiforsyning

Power-to-x og fremtidens energiforsyning

Fossile brændsler har drevet en enorm økonomisk udvikling i de sidste godt 200 år, men i dag er det globale energisystem hastigt på vej ind i en kollosal transformation fra forbrænding til elektrificering.

Der er mange gevinster ved elektrificering, men desværre kan ikke alting elektrificeres. Hvis verden skal frigøre sig helt fra fossile kilder, er det derfor afgørende at få “de sidste ting” med, og det er her, at de såkaldte “Power-to-X” teknologier kommer ind. Danmark satser stort på Power-to-X, men det er stadig ikke fuldkommen klart præcis hvilke “X” produkter, man skal udbygge og i hvilket omfang. Vi kigger på gryende Power-to-X teknologier samt på nogle af de fundamentale teknologiske vilkår, der begrænser hvad man kan forvente af Power-to-X.

Infoboks:

Power-to-x og fremtidens energiforsyning

Dato: 4. Sep 2023
Tidspunkt: 19:30-21:00

Foredragsholder: Professor Peter Vesborg
Institution: DTU Fysik
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere ved August Krogh Bygningen, og på Ole Maaløes Vej 5, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.