FOREDRAG

Udvikling og forskning i vacciner i COVID-19 æraen

Udvikling og forskning i vacciner i COVID-19 æraen

COVID-19-pandemien har katalyseret den hurtigste vaccineudvikling i historien. En samordnet indsats fra vaccineudviklere, regulerende myndigheder, internationale sundhedsagenturer og nationale offentlige sundhedsagenturer har muliggjort udrulningen af massevaccinationsprogrammer. Milliarder af COVID-19-vacciner er blevet doseret på verden over mindre end to år efter SARS-CoV-2-udbruddet. Parallelle udviklingsprocesser, rullende gennemgang og nødbrugstilladelser har gjort faciliteret dette.

I dette foredrag vil jeg præsentere COVID-19-vaccineplatforme. Messenger-RNA-vaccinerne har været frontløberne, og de blev godkendt mindre end et år efter sekventeringen af SARS-CoV-2-genomet. Andre vaccineplatforme er de adenovirus-baserede vacciner, inaktiverede vacciner, DNA-vacciner og subunit-vacciner. Vaccinefremstillingsaspekter vil også blive diskuteret.

Efter foredraget uddeles H.C. Ørsted Medaljen 2021 til en inspirerende gymnasielærer.

Infoboks:

Udvikling og forskning i vacciner i COVID-19 æraen

Dato: 6. Dec 2021
Tidspunkt: 19:30-21:00

Foredragsholder: Professor, Dr. Camilla Foged
Institution: Instituttet for Farmaci, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.