NYHEDER

Har jeres skole en kandidat til H.C. Ørsted medaljen 2022?

Har jeres skole en kandidat til H.C. Ørsted medaljen 2022?

Kender du en gymnasielærer, der underviser i naturvidenskab på en helt særlig, levende og inspirerende måde? Kan læreren pirre elevernes nysgerrighed for naturvidenskaben og løfte deres faglige niveau? Er læreren ligefrem årsagen til, at elever søger ind på en videregående uddannelse inden for naturvidenskab?

Så har du alletiders mulighed for at være med til at hylde vedkommende. Nu er der åbnet for indstillinger til H.C. Ørsted bronzemedaljen, der uddeles til en inspirerende gymnasielærer med en helt særlig evne til at undervise i naturvidenskab. Uddelingen sker i H.C. Ørsteds ånd for at hædre og fremme den gode formidling af naturvidenskab.

Såvel elever, lærere og rektorer kan, gerne i fællesskab, indstille gymnasielærere til årets medalje. Medaljen uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse, og den sponsoreres af energiselskabet Ørsted.

Vind 50.000 kr. til gymnasiet

Vinderen får ud over medaljen og æren også et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på gymnasiet og bliver medlem af H.C. Ørsted Akademiet, et gensidigt inspirationsnetværk mellem alle H.C. Ørsted medaljemodtagere.

Kriterierne for at modtage medaljen er, at underviseren:

  • er engageret, idérig og fagligt dygtig
  • leverer varieret og inspirerende undervisning
  • formår på ekstraordinær vis at løfte elevernes faglige niveau og
  • giver dem interesse for at studere naturvidenskabelige og tekniske fag

Lærerens undervisning må derudover gerne være:

  • synlig lokalt, regionalt eller nationalt og
  • egne sig som ‘best practice’ til almen udbredelse i undervisningen

Send din/jeres indstilling med begrundelse og gerne med konkrete eksempler på, hvordan kandidaten lever op til kriterierne, senest den 27. oktober 2022 til snu@naturvidenskab.net.

Blanket til indstilling kan downloades her.

Vi glæder os til at modtage alle indstillinger af dygtige kandidater.

Om uddelingen

Selskabet for Naturlærens Udbredelse har nedsat et bedømmelsesudvalg, der skal behandle indstillingerne.

Udvalget består af Simon Mogaard Jørgensen, UNF, fhv. rektor Jannik Johansen, lektor Jeppe Willads Petersen Rungsted Gymnasium, civilingeniør Ole Mørk Lauridsen, Cibicom og SNU, business strategy manager, PhD Søren Damgaard, SDAM Consulting og SNU, senior manager Jesper Skov Gretlund, Ørsted, samt fhv. rektor Hans Lindemann.

Vi uddeler H.C. Ørsted bronzemedaljen og hylder vinderen den 5. december 2022 på H.C. Ørsted Instituttet i forbindelse med et af foredragene i Selskabet for Naturlærens Udbredelse.

Har du spørgsmål til uddelingen, så skriv til snu@naturvidenskab.net.