Foredrag med Nobelprismodtager Professor Morten Meldal

Foredrag med Nobelprismodtager Professor Morten Meldal

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 22 maj, 2023
19:30 - 21:00

Lokation
H.C. Ørsted Bygningen

Kategori


Klikkemi

Begrebet klikkemi modnes samtidigt i forskellige laboratorier rundt om i verden i 1990’erne. Der var et presserende behov for kvantitative kemiske reaktioner/molekylær LEGO® for at klare presset fra kombinatorisk videnskab for at syntetisere, screene og identificere én ud af tusinder – millioner af forbindelser. Under undersøgelser af kombineret peptiddiversitet opdagede vi mere eller mindre serendipitalt CuAAC-klikreaktionen i 2001. Reaktionens mekanisme vil blive diskuteret, og dens anvendelse i en række undersøgelser, der involverer immobilisering, mimik, strukturel kontrol og proteinligering vil blive præsenteret. De mere eksistentielle aspekter af vores grundlæggende forståelse af kemi, vigtigheden af serendipitet og vores løfte til de unge om at studere kemi for en bedre fremtid, vil også blive diskuteret.

Hvor: 
Foredraget vil finde sted i Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Se evt. kort over Instituttet her.

Da universitetet officielt lukker kl. 17, vil dørene være låst. En repræsentant for SNU vil stå og lukke folk ind ved hovedindgangen til H.C. Ørsted Bygningen op til foredragets start.

Parkering og offentlig transport: 
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved ankomst og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Vi har lavet en særlig aftale med Campus-service, så der vil blive uddelt parkeringstilladelser med alle SNUs foredragsdatoer på én p-tilladelse. Husk venligst at beholde den til hele sæsonen. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé
.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.

Tilmeldinger

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.