NYHEDER

Ørsted sølvmedalje opnår støtte fra TICRA Fond og SNU indkalder indstillinger til den

Ørsted sølvmedalje opnår støtte fra TICRA Fond og SNU indkalder indstillinger til den

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) kan i 2024 fejre sit 200 års jubilæum. Som optakt har SNU netop opnået støtte fra TICRA Fond til at uddele en H.C. Ørsted sølvmedalje hvert år fra 2021 – 2024. Med sølvmedaljen følger et legat på 20.000 kr.

Med sin opdagelse af elektromagnetismen i 1820 lagde H.C. Ørsted grundstenen til de elektrotekniske videnskaber, som TICRA baserer sin virksomhed på.  TICRA er verdensførende inden for innovative løsninger til modellering af antenner til satellitter. Disse antenner sender og modtager elektromagnetiske signaler.

 Uddelingen af de 4 sølvmedaljer er tænkt som en serie med særligt henblik på dygtige undervisere og formidlere på universiteterne og forskere samt ingeniører i virksomheder, der yder en særlig indsats for at skabe synergi og samarbejde mellem virksomheder og universiteter, indenfor hele det fagspektrum, der ligger til grund for uddannelser og forskning i det elektrotekniske fagområde.

I 2021 forventes uddelingen at finde sted i oktober og universiteter og virksomheder inviteres hermed til at sende indstillinger af relevante kandidater senest den 30. juli til snu@naturvidenskab.net.

Sølvmedaljen er i de sidste 20 år kun uddelt 3 gange: til videnskabsredaktør, Ph.d. Jens Ramskov, professor, Ph.d. Thomas Bolander og professor, Ph.d. Anja C. Andersen.

H.C. Ørsted grundlagde SNU i 1824 med det formål at formidle naturvidenskab til alle danske borgere, og Selskabet har lige siden aktivt medvirket til at skabe levende formidling og dialogmuligheder mellem borgerne og de videnskabelige frontløbere inden for de vanskeligst tilgængelige tekniske og naturvidenskabelige fagområder.

Selskabets foredrag er offentlige og lægges så vidt muligt også efterfølgende på SNUs YouTube-kanal.

Man kan læse mere om Ticra på deres hjemmeside www.ticra.com.

Pressemeddelelsen kan downloades her.