Hans Christian Ørsted – The Unity of Spirit and Nature

kr. 125,00

Varenummer (SKU): HCO Unity Kategori:

Beskrivelse

Jubilæumsskriftet ”Hans Christian Ørsted – the Unity of Spirit and Nature” er det ene af i alt 12 signaturprojekter, som via det nationale formidlingsinitiativ ”HCØ2020” fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme. H. C. Ørsted var i sin samtid Danmarks førende naturvidenskabsmand og samtidig en af den danske guldalders ledende kulturpersonligheder, og bogen fortæller om de mange sider af Ørsteds virke.

Hans opdagelse revolutionerede den videnskabelige verden, men også hans indflydelse på dansk kultur var gennemgribende og vidtrækkende. Ørsted udviklede det danske sprog og indførte mange nye danske ord som for eksempel rumfang og ildsjæl.

I hans vennekreds var vigtige danske forfattere som Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen, som fandt inspiration hos Ørsted. Desværre kender kun relativt få udlændinge til H.C. Ørsted og hans kulturelle og videnskabelige sider, hvorfor bogen er udgivet på engelsk.

Jubilæumsbogen indeholder en samling af artikler fra en række humanister og naturvidenskabsmænd og indeholder historiske fotos og illustrationer.

Redigeret af Jens Olaf Pepke Pedersen, Cecilie M.K. Pedersen og Dorte Olesen