NYHEDER

Vil du være Ørstedguide?

Vil du være Ørstedguide?

SNU er ved at opsætte en udstilling om H. C. Ørsted i Rundetårn og vi har brug for ildsjæle!

H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen for 200 år siden. I dag er hele vores samfund baseret på teknologi, der udnytter H.C. Ørsted opdagelse. For at fejre 200 året for opdagelsen og fortælle om personen H.C. Ørsted, har Selskabet for Naturlærens Udbredelse en udstilling i Rundetårn, hvor vi fortæller om personen, om opdagelsen og nogle af de mange andre ting som H.C. Ørsted beskæftigede sig med. Vidste du f.eks. at det var H.C. Ørsted, der fandt på ordet ”ildsjæl”?
 
Udstillingen er placeret i Bibliotekssalen, der ligger oven på Trinitatis kirke. Vi skal bruge guider til udstillingen, der kan være med til at fortælle om H.C. Ørsted og forklare nogle af de forsøg H.C. Ørsted arbejdede med. Som guide skal man også være med til at sørge for at publikum følger de regler, der gælder for udstillingen og de krav der pt. stilles af sundhedsmyndighederne.

Vi forventer at en Ørstedguide er udadvendt, har gode formidlingsevner og er interesseret i fysik. Sprogkundskaber – især engelsk – er en fordel, da der kan være besøgende, der ikke taler dansk.
 
Udstillingen løber fra den 1/7-25/9 og vi søger guider til hele perioden. Vi forestiller os at man er villig til at påtage at være guide i mindst 2 sammenhængende uger og helst længere. Udstillingen er åben i Rundetårns åbningstid, som er mandag til søndag inkl. kl. 10-20 alle dage, så der er mulighed for både fuldtid og deltid.

Der er mulighed for honorar, da vi har modtaget fondsmidler til udstillingen.

Guider vil blive introduceret til H.C. Ørsted og udstillingen inden starten, sandsynligvis sidst i juni.

Hvis du er interesseret i at være Ørstedguide, så send en mail til SNUs sekretær Cecilie Pedersen på snu@naturlæren.dk senest den 15. juni og meget gerne tidligere med et kort CV og en angivelse af, hvornår du ville have lyst til at være Ørstedguide i juli-september. Nævn venligst hvor mange timer om dagen, du ville kunne påtage dig. Du er også meget velkommen til at ringe på tlf. 20119488, hvis du har spørgsmål.