NEWS

Har jeres skole en kandidat til H.C. Ørsted medaljen 2021?

Har jeres skole en kandidat til H.C. Ørsted medaljen 2021?

Kender du en gymnasielærer, der underviser i naturvidenskab på en helt særlig, levende og inspirerende måde? Kan læreren pirre elevernes nysgerrighed for naturvidenskaben og løfte deres faglige niveau? Er læreren ligefrem årsagen til, at elever søger ind på en videregående uddannelse inden for naturvidenskab?

Så har du alletiders mulighed for at være med til at hylde vedkommende. Nu er der åbnet for indstillinger til H.C. Ørsted bronzemedaljen, der uddeles til en inspirerende gymnasielærer med en helt særlig evne til at undervise i naturvidenskab. Uddelingen sker i H.C. Ørsteds ånd for at hædre og fremme den gode formidling af naturvidenskab.

Såvel elever, lærere og rektorer kan, gerne i fællesskab, indstille gymnasielærere til årets medalje. Medaljen uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse, og den sponsoreres af energiselskabet Ørsted.

Win $50,000 for high school

Vinderen får ud over medaljen og æren også et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på gymnasiet.

Kriterierne for at modtage medaljen er, at underviseren:

  • is committed, imaginative and professionally skilled
  • delivers diverse and inspiring teaching
  • manage to extraordinaryly raise the students' academic level and
  • gives them an interest in studying science and engineering subjects;

The teacher's teaching may also be:

  • visible locally, regionally or nationally and
  • as 'best practice' for general dissemination in education

Send din/jeres indstilling med begrundelse og gerne med konkrete eksempler på, hvordan kandidaten lever op til kriterierne, senest den 28. oktober 2021 til snu@naturvidenskab.net.

Blanket til indstilling kan downloades her.

Vi glæder os til at modtage alle indstillinger af dygtige kandidater.

On the distribution

Selskabet for Naturlærens Udbredelse har nedsat et bedømmelsesudvalg, der skal behandle indstillingerne.

Udvalget består af studielektor Per Dal Jensen, fhv. rektor Jannik Johansen, adjunkt Jeppe Willads Petersen, UNF, civilingeniør Ole Mørk Lauridsen, Cibicom og SNU, business strategy manager, PhD Søren Damgaard, SDAM Consulting og SNU, senior manager Jesper Skov Gretlund, Ørsted, samt fhv. rektor Hans Lindemann.

Vi uddeler H.C. Ørsted bronzemedaljen og hylder vinderen den 6. december 2021 på H.C. Ørsted Instituttet i forbindelse med et af foredragene i Selskabet for Naturlærens Udbredelse.

Har du spørgsmål til uddelingen, så skriv til snu@naturvidenskab.net.