Welcome to SNU

Welcome to the website of the Society for the Dissemination of Natural Science, colloquially called SNU.

Here you can find information about the lectures of the society – either on the front page or by visiting the Lectures tab, where abstracts are also available for the upcoming lectures.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra fanen “Bliv medlem“. Det koster årligt 250 kr. for ordinære medlemmer, 125 kr. for studentermedlemmer og 750 kr. for virksomhedsmedlemmer. Man skal blot trykke “enter” til sidst.

Jeg håber at se dig i SNU!

Med venlig hilsen

Anja C. Andersen 

Præsident for SNU
Professor, ph.d.

SNUs foredrag i 2020-2022 kan findes på SNUs YouTube kanal.

Alle foredrag i 2023 finder sted i Aud. 1 i H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Udstillingen “H.C. Ørsted på ny- Skønheden i Naturen” , som i 2020 blev vist i Rundetaarn og senere på SDU i Odense, befandt sig på Steno Museet i Aarhus til 22. december 2021. En del af udstillingen har fra juni 2022 – juni 2023 været opstillet hos selskabet Ørsted i Gentofte.

Bogen om udstillingen kan købes i SNUs webshop – den kan også læses uafhængigt af udstillingen og giver en anderledes introduktion til H.C. Ørsted.

  • Han udfordrer eleverne og gør naturvidenskab vedkommende - Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler den 4. december 2023 H.C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab til lektor Nicolai Bogø Stabell, H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. Med medaljen og æren følger et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på H.C. Ørsted Gymnasiet sponseret af energiselskabet Ørsted. Arrangementet […]
  • Jagten på biosignaturer på Mars – Hvad vi har lært de første par år med Perseverance - Tidligere rovere har fokuseret på at undersøge hvorvidt miljøet på Mars har kunnet understøtte eksistensen af liv på den røde planet. Med succes har de alle, og især Curiosity, fastlagt at forholdene på Mars engang var gunstige for liv. Med den seneste rover, Perseverance, er fokus skiftet til direkte at søge efter tegn på forhistorisk […]