Welcome to SNU

Welcome to the website of the Society for the Dissemination of Natural Science, colloquially called SNU.

Here you can find information about the lectures of the society – either on the front page or by visiting the Lectures tab, where abstracts are also available for the upcoming lectures.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Her i 2024 kan SNU fejre 200 års jubilæum. I den forbindelse afholder SNU en udstilling i Rundetaarn fra den 17. august – 20. oktober med titlen “Fra forsker til folk”.

Der udgives også en jubilæumsbog og uddeles to guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer i 2024. Og vi planlægger en jubilæumsfest sammen med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, som i 1944 udsprang fra SNU og dermed i år fylder 80 år.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra fanen “Bliv medlem“. Det koster årligt 250 kr. for ordinære medlemmer, 125 kr. for studentermedlemmer og 750 kr. for virksomhedsmedlemmer. Man skal blot trykke “enter” til sidst.

Jeg håber at se dig i SNU!

Med venlig hilsen

Anja C. Andersen 

Præsident for SNU
Professor, ph.d.

SNUs foredrag i 2020-2023 kan findes på SNUs YouTube kanal.

Forårets foredrag i 2024 finder sted i Aud. 1 i H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

  • Vi søger udstillingsguider! - Selskabet for Naturlærens Udbredelse (i daglig tale SNU) blev stiftet af H.C. Ørsted i 1824 for at gøre de nyeste opdagelser inden for fysik og kemi tilgængelige for alle. Gennem 200 år har SNU formidlet naturvidenskab og teknologi til den danske befolkning. SNU fejrer bl.a. sit jubilæum med udstillingen ”Fra Forsker til Folk”, der løber […]
  • Det er grønt at gå i skole på Sluseholmen - Lærer Louise Ibsen leverer en kreativ og ekstraordinær indsats som underviser på Sluseholmen Skole. Derfor tildeles hun i år H.C. Ørsted Medaljen i bronze. Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) står bag den årlige tildeling af H.C. Ørsted Medaljen i bronze, der tildeles for fremragende formidling af naturvidenskab i grundskolen. I år sker det den 27. […]