NEWS

Vi søger udstillingsguider!

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (i daglig tale SNU) blev stiftet af H.C. Ørsted i 1824 for at gøre de nyeste opdagelser inden for fysik og kemi tilgængelige for alle. Gennem 200 år har SNU formidlet naturvidenskab og teknologi til den danske befolkning. SNU fejrer bl.a. sit jubilæum med udstillingen ”Fra Forsker til Folk”, der løber fra den 17/8-20/10 i Rundetaarn.

Fra forsker til folk

Med udgangspunkt i fem danske videnskabspersoner viser jubilæumsudstillingen “Fra forsker til folk” hvordan forskning har skabt konkrete ændringer i vores hverdag – fra Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, der gav os elektricitet overalt i samfundet og muliggør vindmøller og elbiler, til Niels Bohrs atommodel, der har ført til nye diagnosemetoder, atomkraft og vores moderne elektronik.

Du kan læse mere om udstillingen på her

Guiderne

I denne forbindelse søger vi udstillingsguider, der kan være med til at fortælle om personerne, deres opdagelser og de forsøg, som gæsterne kan prøve undervejs i udstillingen. Guiderne vil også skulle stå for rundvisninger til skoleklasser (7-9 klasse, samt gymnasialeuddannelser). Det er tale om rimeligt enkle forsøg og guiderne vil selvfølgelig få en grunding indføring i hele udstillingen samt læsemateriale med hjem. 
 
Vi forventer at guiderne er udadvendte, har gode formidlingsevner og er interesserede i fysik og kemi. Sprogkundskaber – især engelsk – er en fordel, da der vil være besøgende, der ikke taler dansk.
 
Udstillingen løber fra den 17/8-20/10 og vi søger guider til hele perioden. Vi forestiller os at man er villig til at påtage at være guide i mindst 2 sammenhængende uger og helst længere. Udstillingen er åben i Rundetårns åbningstid, som er mandag til søndag inkl. kl. 10-20 alle dage. Guidernes arbejdstid vil være 9-17 og der vil være mulighed for både fuldtids- og deltidsarbejde. Arbejdet er timelønnet. Der kan være afvigelser i forbindelse med fx foredrag og kulturnatten. 

Hvis du er interesseret i at være guide, så send en mail til guide@snu.dk senest den 21. juli og meget gerne tidligere med et kort CV og en angivelse af, hvornår du ville have lyst til at være guide i august-oktober. Nævn venligst hvor mange timer om dagen, du ville kunne påtage dig. Du er også meget velkommen til at ringe til Selskabets sekretær og guidekoordinator Cecilie Pedersen på tlf. 20119488.