FOREDRAG

Energiøer – en Mars-mission for energisystemet

Udnyttelse af vindpotentialet langt ude på havet er en vigtigt kilde til produktion af vedvarende energi, og en central del af både Danmarks og EU’s planer for at blive CO2-neutrale. Danmark har besluttet af etablere to energiknudepunkter – energiøer – i henholdsvis Østersøen og Nordsøen. Disse knudepunkter udgør et nyt teknologisk koncept, som kan blive det næste teknologispring for vindkraftteknologien. Foredraget vil handle om hvorfor energiøerne kan anses som en ‘Mars-mission’ for energisystemet, og det vil forklare de teknologiske udfordringer og muligheder der er i relation til energiøerne, lige fra gammelkendt elektroteknologi til Power-to-X og moderne kvantekomputere.

Biografi om foredragsholder:
Jacob Østergaard er professor på DTU Vind og Energisystemer, hvor han leder en division med mere end 100 medarbejdere, der arbejder med fremtidens energisystem. Han er grundlægger af den eksperimentelle platform, PowerLabDK, og står bag flere store nationale og internationale projekter som EcoGrid og EnergyLab Nordhavn. Aktuelt er han optaget af de teknologiske udfordringer knyttet til Offshore Energy Hubs og står bag etablering af fonden Baltic Energy Island. Han har udgivet mere end 300 tekniske og videnskabelige publikationer, sidder i et antal råd og bestyrelser og er en efterspurgt rådgiver nationalt og internationalt.

Infoboks:

Energiøer – en Mars-mission for energisystemet

Dato: 25. Sep 2023
Tidspunkt: 19:30-21:00

Foredragsholder: Professor Jacob Østergaard
Institution: DTU Wind
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere ved August Krogh Bygningen, og på Ole Maaløes Vej 5, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.