Om udstillingen

Fra 17. august til 20. oktober markerer Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) sit 200-års jubilæum. Det sker i Rundetaarn med en udstilling om forskningens betydning for vores hverdag, særlige skoleforløb for naturfagene og en række foredrag med talere fra videnskabens verden – heriblandt astrofysiker Anja C. Andersen, professor dr.med. Liselotte Højgaard og museumsinspektør ved Steno Museet, Hans Buhl.

Flere store forskere og formidlere har stået i spidsen for SNU gennem tiden, heriblandt H.C. Ørsted selv, havforskeren Martin Knudsen, fysikeren Niels Bohr og astrofysikeren Anja C. Andersen, der i dag er selskabets præsident. 

Fra forsker til folk

Med udgangspunkt i fem danske videnskabspersoner viser jubilæumsudstillingen “Fra forsker til folk” hvordan forskning har skabt konkrete ændringer i vores hverdag – fra Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, der gav os elektricitet overalt i samfundet og muliggør vindmøller og elbiler, til Niels Bohrs atommodel, der har ført til nye diagnosemetoder, atomkraft og vores moderne elektronik.

De fem personer, der sættes særligt fokus på er:

  • H.C. Ørsted: Elektromagnetismen
  • Martin Knudsen: Havstrømme
  • S.P.L. Sørensen: pH-skalaen
  • Niels Bohr: Atommodel
  • Kirstine Meyer: Elevforsøg