FOREDRAG

Citizen Science

Citizen Science

Kunstig intelligens (AI) er et felt i rivende udvikling og vi hører næsten dagligt i pressen, hvordan AI har revolutioneret forretningsgangen i et nyt domæne. Mens nogle fremtidsforskere spår at computerintelligens indenfor få årtier vil overhale den menneskelige intelligens og potentielt dermed overflødiggøre hele den menneskelige race, hævder andre AI-forskere, at vi stadig er langt fra at forstå den menneskelige evne til at træffe hurtige, intuitive og ofte korrekte beslutninger baseret på lidt data. Jeg vil fortælle, hvordan vi (www.scienceathome.org) præsenterer komplekse forskningsudfordringer i form af computerspil. Foreløbigt har mere end 200,000 mennesker fra hele verden bidraget til at løse problemerne i alt fra kvantefysik til hjerneforskning vha deres menneskelige intuition. I et tværfagligt samarbejde studerer vi nu denne enorme kilde af menneskelig kompleks problemløsning for at opnå ny indsigt i hvordan den menneskelige hjerne fungerer og hvordan næste generation af kunstig intelligens kunne se ud.

Infoboks:

Citizen Science

Dato: 4. Dec 2017
Tidspunkt: 19:30-21:00

Foredragsholder: Associate professor Jacob Sherson
Institution: Aarhus Universitet
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Aud. 1, H. C. Ørsted Instituttet, Københavns Universitet

Bemærkninger:
Vi starter med lidt gratis kaffe før foredraget fra Nescafé, der gerne vil introducere jer til deres tre nye produkter: Azera Americano, Espresso og Espresso Intenso.
Kaffestanden er åben fra 17:30 til 19:30.

Efter foredraget vil der være tildeling af H.C. Ørsted Medaljen i bronze til Lektor Bjarning Christian Grøn, Viborg Katedralskole og en efterfølgende reception.