FOREDRAG

Kepler-missionen: Stjernesang og planetdans

Kepler-missionen: Stjernesang og planetdans

Et af de helt store nybrud i de seneste årtier i vor forståelse af Universet er erkendelsen af, at planeter i bane omkring andre stjerner er meget almindelige. Dette inkluderer et stort antal planeter hvor der kan være flydende vand og dermed, i princippet, mulighed for udvikling af liv. NASAs Kepler mission, opsendt i 2009, har været afgørende for denne udvikling. Samtidig har Kepler leveret enestående observationer af stjernesvingninger, som giver helt ny viden om stjernernes egenskaber. Jeg vil fortælle om missionen og dens resultater, som i høj grad har involveret danske forskere, og om planerne for kommende missioner.

NASA’s Kepler rumfartøj

Infoboks:

Kepler-missionen: Stjernesang og planetdans

Dato: 25. Feb 2019
Tidspunkt: 19.30-21.00

Foredragsholder: Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard
Institution: Aarhus Universitet
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interemistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.