FOREDRAG

Molecular Modelling – Fra pæne billeder til videnskab

Molecular Modelling – Fra pæne billeder til videnskab

Molecular modeling kan betragtes som en værktøjskasse med metoder til at studere, hvordan molekyler vekselvirker med hinanden. Molecular modeling fik sit gennembrud i 1980’erne, hvor computerne blev mere udbredte og der udvikledes grafiske programmer til at visualisere resultaterne.

I foredraget vil jeg beskrive den rejse, som jeg har været en del af, fra vi fik det første udstyr i 1984 til i dag. Jeg vil også beskrive to meget forskellige aktuelle forskningsprojekter og på den måde illustrere et par konkrete anvendelser af molecular modelling indenfor lægemiddelforskningen.

Og endelig skal vi måske kigge lidt ud i fremtiden og se hvad der venter lige rundt om det næste hjørne.

Infoboks:

Molecular Modelling – Fra pæne billeder til videnskab

Dato: 15. Nov 2021
Tidspunkt: 19:30-21:00

Foredragsholder: Professor Flemming Steen Jørgensen
Institution: Institut for lægemiddeldesign og farmakologi, KU
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.