FOREDRAG

Socialt intelligente robotter

Socialt intelligente robotter

Hvordan gør vi fremtidens computere, smartphones og robotter socialt intelligente? Således at det ikke kun altid er os som skal prøve at forstå hvordan maskinerne tænker, men de også kan begynde at forstå lidt af hvordan vi mennesker tænker? Intelligens – hvad enten den er naturlig eller kunstig – handler ikke kun om at gøre hvad man bliver bedt om, men også at forstå en social situation godt nok til selv at vide, hvad man bør gøre. Det kræver social intelligens, noget som ofte bliver nævnt som værende blandt de 3 vanskeligste menneskelige evner at simulere på en computer. I foredraget vil Thomas Bolander pege på udfordringerne i Socialt intelligente robotter, sammenligne menneskelig og kunstig social intelligens, og fortælle om sine bud på løsninger. 

Thomas Bolander er en formidler helt i særklasse. Han forsker i kunstig intelligens (AI), på grænseområdet mellem logik, matematik og computer science. Han brænder for både forskning og formidling af sine fag.

Medaljeoverrækkelse af H.C. Ørsted medaljen af sølv til Thomas Bolander

Direktionen i Selskabet for Naturlærens Udbredelse har besluttet at tildele H.C. Ørsted Medaljen for fremragende formidling til Thomas Bolander. Medaljeoverrækkelsen finder sted før foredraget.

H.C. Ørsted medaljen for fremragende forskningsformidling blev senest uddelt for 3 år siden til astrofysikeren, professor Anja Cetti Andersen, efter en pause på 16 år. Før det var seneste uddeling i år 2000 til Jens Martin Knudsen og året før i 1999 til Ove Nathan. 

Infoboks:

Socialt intelligente robotter

Dato: 16. Sep 2019
Tidspunkt: 19.30-22.00

Foredragsholder: Professor Thomas Bolander
Institution: DTU Compute
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Bemærkninger:
Tilmelding til arrangementet er nødvendig. 
Send en e-mail til snu@naturvidenskab.net hurtigst muligt og senest den 15.september 2019. 
Pladser allokeres efter et først-til-mølle princip, dog således, at der forhåndsreserveres et vist antal pladser til SNUs medlemmer. Tilmeldinger vil blive bekræftet løbende. 

Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.