FOREDRAG

Sten og rumskrot  

Sten og rumskrot  

Jordens atmosfære rammes hele tiden af små og store stumper sten og rumskrot. Det viser sig som flotte stjerneskud og det forsyner os også med en stadig forsyning af meteoritter, der kan gøre os klogere på hvordan vores Solsystem opstod. Det er dog ikke alle stumper vi er lige glade for. Stumper af defekte satellitter og rakettrin udgør en stadig større risiko for både astronauter og nyopsendte satellitter. På sigt kan det udvikle sig til et uoverskueligt problem, der kan gøre rumrejser fra Jorden umulige. Større naturlige klippestykker udgør også en risiko for livet på Jorden som vi må forholde os til.

I foredraget vil vi komme omkring både de naturlige og de menneskabte objekter og de udfordringer og muligheder de giver os.

Efter foredraget afholder Selskabet generalforsamling

Infoboks:

Sten og rumskrot  

Dato: 4. Apr 2022
Tidspunkt: 19:30-22:00

Foredragsholder: Professor Anja Andersen og Projektleder Henning Haack
Institution: Niels Bohr Institutet / Astra
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.