FOREDRAG

Vores nye Jupiter, som observeret fra Juno

Vores nye Jupiter, som observeret fra Juno

NASA’s Jupiter mission Juno, ankom til Jupiter 4 Juli 2016 efter en 5år og 1.9mia km lang rejse. Forskerne bag Juno har designet Juno til at give svar på nogle af de mest brændende spørgsmål videnskaben havde til gasgiganter som Jupiter, samt disses indflydelse på solsystemets dannelse Det er disse spørgsmål dataene fra Juno i disse år sender tilbage til Jorden. Trods Jupiter er solsystemets største planet, havde vi en meget begrænset viden om planeten før Juno, fordi de strålingsbælter som Jupiter omgiver sig med er totalt ødelæggende for normale rumfartøjer. Professor John Leif Jørgensen DTU-Space, en af videnskabsfolkene bag Juno, fortæller om teknologien bag Juno, de videnskabelige resultater indtil nu, og vores nye model af planetens dannelse og struktur.

Efter foredraget afholdes generalforsamling (kun for medlemmer)

Infoboks:

Vores nye Jupiter, som observeret fra Juno

Dato: 8. Apr 2019
Tidspunkt: 19:30

Foredragsholder: Professor John Leif Jørgensen
Institution: DTU Space
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.