FOREDRAG

ASIM – Jagten på de Magiske Lyn

ASIM – Jagten på de Magiske Lyn

I samarbejde med virksomheden Terma har DTU Space under den europæiske rumorganisation ESA udviklet ASIM-projektet. ASIM blev opsendt til Den Internationale Rumstation ISS 2. april i 2018. ASIM undersøge fænomener forbundet med tordenvejr og lynudladninger, som finder sted over skyerne og slår ud i rummet. Det sker ved hjælp af optiske og røntgen- og gammadetektorer.

Projektet er det hidtil største og mest krævende danske rumprojekt, og har krævet en omfattende indsats at udvikle. Dels med udvikling, design, test, dokumentation af udstyret. Dels med etablering, udvikling og udførelse af de videnskabelige formål med missionen

Per vil give en introduktion til ASIM , vise en nærværende dokumentarfilm om forløbet og opsendelsen samt fortælle om de foreløbige resultater af projektet.

Infoboks:

ASIM – Jagten på de Magiske Lyn

Dato: 18. Mar 2019
Tidspunkt: 19:30

Foredragsholder: Chefkonsulent Per Lundahl Thomsen
Institution: DTU Space
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.