FOREDRAG

H.C. Ørsted: Forskning, almendannelse og æstetik

H.C. Ørsted: Forskning, almendannelse og æstetik

Foredraget vil fokusere på 3 temaer i Ørsteds biografi:
1. Det paradigmeskifte, HCØs forskning i elektromagnetisme indvarslede i europæisk naturvidenskab.
2. Den opfattelse af pædagogisk teori og praksis, HCØ søgte at fremme med stiftelsen af SNU, herunder naturvidenskabens og matematikkens rolle i almendannelsen.
3. HCØs livslange interesse for forholdet mellem naturvidenskab og æstetik, herunder hans forestillinger om det rationelt ubevidste i tone- og billed-kunst og i naturvidenskabelig forskning.
—–
4. God tid til spørgsmål, kommentarer og diskussion.

Infoboks:

H.C. Ørsted: Forskning, almendannelse og æstetik

Dato: 9. Dec 2019
Tidspunkt: 19.30-21.30

Foredragsholder: Professor emeritus Dan Charly Christensen
Institution:
Mailadresse:

Foredraget afholdes: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Bemærkninger:
Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 - 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.

Foredraget er en del af HCØ2020: Fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen og er støttet af Carlsbergfondet.